Salvador Alibau neix a Barcelona el 14 de març de 1925. Durant la infantesa per motius de salut i durant la guerra civil fa diverses estades al petit poble de la Beguda Alta (L'Anoia). El contacte amb la natura li deixa una forta imprempta. Estudia batxilerat.

1941
Inicia els seus estudis artístics a les acadèmies Baixes i Tàrrega.

1944-48
Formació a l'Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. Lloga un estudi a l'Hospitalet.

1949-50
Accademia di Belli Arti e Liceu Artístico di Roma. Viatge a diverses localitats italianes (l'influència de l'art del Renaixement serà un pòsit important en la seva maduresa) i a París, on freqüenta el grup d'artistes de la Ciutat Universitària.

1956
· Gran Premio de la Diputación de Barcelona.

1957
· Exposición Nacional de Bellas Artes, Madrid (col·lectiva).

1958
· Selecciones Jaimes, Barcelona. 1959
· Sala Macarrón, Madrid.
· Saló de Maig, Barcelona.

1960
· Saló de Maig, Barcelona.

1961
· Saló de Maig, Barcelona.

1962-72
Les necessitats familiars l'allunyen de la pintura. Funda una fàbrica de motllures d'artesania que converteix en una indústria pròspera. Alibau intervé en el disseny de les motllures i en la seva decoració. També en el de les màquines i els processos de producció. Aquesta experiència li serà valuosa en un futur.

1972
Fixa la seva residència a Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès). Retorna a l'activitat artística i enceta un procés ininterroumput d'exploració i invenció de tècniques i processos amb el paper i la cel·lulosa.

1985
· Museu Molí Paperer de Capellades, amb utilització de la pasta de cel·lulosa pigmentada, patrocinada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

1986
· Sant Llorenç d'Hortons antològica, organitzada i patrocinada per l'Ajuntament de la Vila.
· Col·lectiva, Catalunya Centre d'Art, Congrés de la Llengua Catalana, Girona 1987.

1987
· Col·lectiva itinerant, Fons d'Art Català Contemporani de Xarxa Cultural.

1988
· Institut Francès de 1988-89. Patrocinada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
· VI Mostra d'Art Contemporani Català (itinerant).

1989
· Institut Francès de Barcelona: 17 pintors catalans i la Revolució Francesa, Barcelona, Perpignan, Sabadell, Toulouse, Bordeaux, Lleida, Lyon, Andorra, Paris.
· Centre Cultural de la Caixa de Terrassa. A l'acte inaugural, improvisacions al piano d'obres exposades, a càrrec del compositor Manel Camp.
· Art London 89, amb Canals Galeria d'Art, estand monogràfic.
· Canals Galeria d'Art, Sant Cugat del Vallès.
· Art Jonction International, Nice; Stand Canals Galeria d'Art.
· Lineart, Ganté.
· Institut Francès de Barcelona. Espai II, i presentació del disc Viu de Manel Camp amb les improvisacions al piano sobre l'obra d'Alibau feta al Centre Cultural de la Caixa de Terrassa.

1990
· Galeria Michel Guinle, a l'espai Poisson d'Or (Lió). Alhora, en el mateix palau, participa a l'exposició itinerant 17 pintors catalans i la Revolució Francesa.
· Exposició i instal·lació a l'Institut Francès de Barcelona, Galeria Espai II i vestíbul. Edició conjunta d'un monogràfic amb la Casa de Goya de Bordeus.

1991
· Casa Goya, Bordeus.
· Gallerie Knabro, Copenhaguen.
· Centro Cultural Español, Copenhaguen.
· 10 anys d'art espagnol a la Casa de Goya, Bordeus.
· Col·lectiva pro Metges sense fronteres, Galeria Trànsit, Barcelona.
· Casa de España, Oslo.
· Galeria Trànsit, Barcelona.

1992
· Galerie Unique de Dal i Eidsvoll, Oslo.
· Galeria Girona Art
· Col·lectiva Canals Galeria d'Art-Sant Cugat del Vallès. Olimpíada d'Art-Sant Cugat'92. Amb la col·laboració de l'Ajuntament.

1993
· Museu d'Art Modern de Tarragona.
· Col·lectiva pro Fundació dels Quatre Vents a l'Ateneu Barcelonès.

1994
· Retrospectiva 1987-1994 a les sales 1 i 2 del Centre Cultural de la Caixa de Terrassa. Amb la col·laboració del Departament d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya.

1996
Inicia la sèrie de la Matemàrtica.
· Col·lectiva Casa de Cultura de Girona. Els artistes i la sardana.

1997
· Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

1999

· Exposició de sis obres de gran format, quatre de la col·lecció Matemàrtica, com a artista invitat al programa Avisa'ns quan arribi el 2000 i entrevista.

2000
· Publicació de l'extensa monografia Alibau, obra i tècnica de la fibra de cel·lulosa (Tarragona, Arola Editors) amb textos de Josep Corredor-Matheos, Conxita Oliver i el mateix Salvador Alibau.
· Alibau obra: la Natura i la Matemàrtica i la instal·lació, l'Ecologia i el Paper. Al mirador del museu Molí Paperer de Capellades.
· Exposició d'obres de la col·lecció Matemàrtica a la central de l'Institut d'Estudis Catalans, i taula rodona presidida pel seu president Manuel Castellet i amb la participació de Sebastià Xambó, Oriol Pi de Cabanyes, Joan Girbau, David Jou, i Salvador Alibau. Promocionada per La Societat Catalana de Matemàtiques amb motiu de la clausura de l'Any de les Matemàtiques. Barcelona.

2001
· Sala Blanquerna de Madrid. Alibau: La Naturaleza y la Matemàrtica. Obra en fibra de cel·lulosa.

2005
· Centre d'Estudis Catalans de la Université de Paris-Sorbonne. Cel·lulosa: Matemàrtica i Zen. Presentació a càrrec d'Eliseu Trenc.
· Sala Municipal de Arte de Sabiñánigo. Celulosa: Matemàrtica y Zen.
· Acte complementari de l'exposició al Molino Periel, dins el marc del Festival Pirineosclassic: Creacions musicals al piano de Manel Camp sobre sis obres d'Alibau i a continuació col·loqui sobre l'obra de Salvador Alibau en el seu 80 aniversari.

2007
· Sala Patronat de Sarrià de Ter. Cel·lulosa, Matemàrtica i Zen.

2008
· Inauguració de l'escultura Evocació dels Països Catalans en el Centenari de l'Institut d'Estudis Catalans 1907-2007, instal·lada permanentment a la seu d'aquesta institució, al palau de la Casa de Convalescència de Barcelona, al jardí de Mercè Rodoreda. A partir d'aquest projecte, Alibau profunditza en el mitjà escultòric, paral·lelament a les seves obres en cel·lulosa.

2009
· Museu de Montserrat. Montserrat: Alibau, 2009. Es tracta de la primera mostra de l'artista en què una part de l'obra exposada és escultura.

· 22 de novembre: estrena de "audio: variacions pictòriques per a orquestra simfònica sobre l'obra de Salvador Alibau" de Carles Guinovart a l'Auditori de Barcelona a càrrec de l'Orquestra Ciutat de Barcelona, amb direcció de Eiji Oue.

2011
· Impulsa la creació de la Fundació Alibau.

2012
· mor el 22 de gener.